[O2] Climatronic czasami się nie włącza

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • SZMAST
    Classic
    • 2010
    • 4

Raymond, prosta diagnoza bez waga , wsiądź do auta i zamknij sie od środka kluczykiem ,jeżeli któreś drzwi samoczynnie się otworzą to znaczy że w tych drzwiach dzieje się coś z zamkiem a dokładnie do poprawy będą zimne luty na płytce zamka , często pękają i zimą dają oznaki gdyż metal się kurczy i występuje brak połączenia , popraw luty w miejscu lutowania wtyczki do płytki zamka .ok

pozdro
  • krzysztofer
    Classic
    • 2008
    • 11
    • Octavia II (1Z3)
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Panowie i Panie,
    Mam problem z Climatronikiem. Często jak go włączam, to nie chłodzi (chociaż dmucha). Jak już jest włączony, to w pewnym momencie w czasie jazdy zaczyna chłodzić i działa jak powinien. Wydaje mi się, że włącza się jak podkręcę silnik w czasie jazdy do 2,5-3 tysięcy obrotów. Czasami zaskoczy też po wyłączeniu i włączeniu w czasie jazdy.
    Robiłem przegląd klimatyzacji jakieś dwa miesiące temu (czyszczenie, uzupełnienie czynnika) - wtedy nie zauważyłem problemów w klimą, bo było jeszcze dość chłodno i rzadko ją włączałem.
    VCDS nie pokazuje w Auto-scanie żadnych błędów, Output tests też przechodzi.
    Ma ktoś pomysł co to może być? Można to jakoś zdiagnozować w VCDS?
    Ewentualnie poproszę o namiary na speca od klimy obeznanego z Climatronikiem.

Komentarz

• abstinent
      RS
      S_OCP Member
      • 2007
      • 4842
      • Octavia II combi (1Z5)
      • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Re: Climatronic czasami się nie włącza

Zamieszczone przez krzysztofer
      Ma ktoś pomysł co to może być?
      1. tytuł tematu warto by uzupełnić o samochód/silnik :!:
      2. mam taki pomysł, bardzo fajna strona http://forum.octaviaclub.pl/search.php

3. i nawet działa http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=49555&start=0

Komentarz

• krzysztofer
        Classic
        • 2008
        • 11
        • Octavia II (1Z3)
        • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Dzięki za linka, jakoś mi ten wątek umknął.
        W tytule napisałem że O2, więc można się domyślić że to "Octavia 2", a typ silnika mam w profilu - widać go po lewej :-)

Komentarz

• abstinent
          RS
          S_OCP Member
          • 2007
          • 4842
          • Octavia II combi (1Z5)
          • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

krzysztofer, chodzi o to że jak ktoś nie chce to nie zagląda do tematu i tyle
          a jak ma zaglądać/lub nie jak nie wie czego się tyczy :diabelski_usmiech

Komentarz

Pracuję...